Μικρά Νησιά


Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο η Αργολίδα έχει τα δικά της μικρά νησιά. Μικρές και μεγάλες πιτσιλιές γης μέσα στον Αργολικό Κόλπο, τα μικρά νησιά της Αργολίδας συνολικά δεν ξεπερνούν τα έξι, με τα περισσότερα να βρίσκονται αντίκρυ στις ακτές του Δήμου Ναυπλιέων. Τα ονόματα τους ευφάνταστα και γλαφυρά: Κορωνίδα, Κορωνήσι, Ρόμβη, Δασκαλειό, Ψηλή, Πλατειά. Τα περισσότερα βέβαια είναι ξερονήσια, όμως αρκετά είναι καταφύγια άγριας ζωής ή ακόμα έχουν ίχνη αρχαίων οικισμών μεγάλης πολιτιστικής σημασίας. Άλλα είναι προσβάσιμα, άλλα όχι, και μόνο ένα ήταν κατοικημένο μέχρι πρότινος.

Read More
 • Η Ψηλή είναι ένα από τα μικρά νησιά της Αργολίδας και ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων. Το μικρό βραχώδες νησί βρίσκεται στα νότια του Αργολικού Κόλπου.
 • Η νησίδα Χηνίτσα είναι ένα από τα μικρά νησιά της Αργολίδας και βρίσκεται στον όρμο του Πορτοχελίου, μόλις 60 μέτρα από τη ξηρά.
 • Ρόμβη
  Η Ρόμβη στην Αργολίδα είναι το μεγαλύτερο από τα τρία μικρά νησιά απέναντι από τον κόλπο του Τολού.
 • Η Πλατειά είναι ένα από τα μικρά νησιά της Αργολίδας και βρίσκεται κοντά στις ανατολικές ακτές του Αργολικού κόλπου, απέναντι από την Κάντια.
 • Η Κορωνίδα είναι ένα πολύ μικρό νησάκι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το λιμάνι της Κοιλάδας στην Αργολίδα.
 • Κορωνήσι
  Ένα από τα τρία μικρά νησιά στον κόλπο του Τολού στην Αργολίδα είναι το Κορωνήσι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιµάνι του
 • Το Δασκαλειό (ή Δασκαλιό), ένα από τα μικρά νησιά στην Αργολίδα, βρίσκεται πίσω από τη Ρόμβη και είναι το μικρότερο από τα τρία στον κόλπο του Τολού.

Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show