Κορωνήσι


Κορωνήσι

Ένα από τα τρία μικρά νησιά στον κόλπο του Τολού στην Αργολίδα είναι το Κορωνήσι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιµάνι του.

Το Κορωνήσι, όπως και το Δασκαλειό και η Ρόμβη, θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής του Τολού.

Στην κορυφή του Κορωνησίου ξεχωρίζει το εκκλησάκι των Δώδεκα Αποστόλων, όντας και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στο Τολό, εξαιτίας των πολλών γάμων και των βαφτίσεων που πραγματοποιούνται εκεί. Το εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους είναι χτισμένο μετά το 1830, χρονιά που εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες από την Κρήτη στην περιοχή.

Η θέα της εκκλησίας από τις καφετέριες και τα μπαράκια του Τολού είναι μαγευτική. Όταν πέφτει το φως της μέρας, η εκκλησία πάνω στον βράχο του Κορωνησίου «στολίζεται» με φώτα που ιριδίζουν πάνω στα γαλήνια νερά της θάλασσας.

Το ακατοίκητο  Κορωνήσι ή (Κορωνίδα) είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος, κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο που μπορεί να νοικιάσει κανείς από την παραλία στο Τολό, ενώ για όσους έχουν γερά πνευμόνια, μπορούν να φτάσουν εκεί και κολυμπώντας.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show