Ελαία


Η Ελαία είναι ένα μικρό χωριό στα σύνορα της Μεσσηνίας με την Ηλεία πάνω στον Εθνικό δρόμο Πύργου – Κυπαρισσίας . Οι ντόπιοι την αποκαλούν και «Μπούζι» από την παλαιότερη ονομασία της. Η Ελαία διαθέτει μια μοναδικής ομορφιάς παραλία, την παραλία Ελαία, με το πευκοδάσος της και τις εκβολές του ποταμού Νέδα. Σε αυτή την παραλία, άλλωστε, εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες φτιάχνουν τις φωλιές τους και γεννούν τα αυγά τους, καθιστώντας την μία από τις προστατευόμενες περιοχές της Τριφυλίας.

Η Ελαία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά καθώς όλο και περισσότερες Έλληνες και ξένοι ανακαλύπτουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου που περιβάλλει αυτό το χωριό με τις πυκνές ελαιοκαλλιέργειες να το περιστοιχίζουν. Στο χωριό θα βρείτε παραδοσιακά ψητοπωλεία, εστιατόρια, καφετέριες και παντοπωλεία, ενώ αξίζει να προμηθευτείτε και αγνό ελαιόλαδο  που παράγεται στην περιοχή.

Η Ελαία που οι ντόπιοι  εξαιτίας της θέσης της μπορεί να αποτελέσει βάση για εξόρμηση στη Νέδα και τους περίφημους καταρράκτες της, οι οποίοι απέχουν περίπου 20 χιλιόμετρα από το χωριό. Απέχει από την Κυπαρισσία 16 χιλιόμετρα.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show