Φαράγγι Νέδας


Το Φαράγγι της Νέδας είναι από τα πιο όμορφα της ελληνικής φύσης με τα νερά του ποταμού Νέδα να δημιουργούν πανέμορφους σχηματισμούς και αξέχαστες εικόνες στους περιπατητές. Πλούσια βλάστηση, επιβλητικοί βράχοι, ανοιχτοπράσινα νερά, καταρράκτες, σπηλιές είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της φύσης που συναντώνται στο Φαράγγι της Νέδας και που κάνουν την διάσχιση του ποταμού  μοναδική εμπειρία.

Το φαράγγι της Νέδας χαρακτηρίζεται από μοναδική βλάστηση, κατάφυτες πλαγιές, πλατάνια, αγριοβελανιδιές, φτέρες, συκιές και πουρνάρια – αλλά και με ιδιαίτερα πλούσια πανίδα, αποτελούμενη από βίδρες, σπάνια ερπετά και είδη νυχτερίδων (που υπάρχουν στο σπήλαιο του Στομίου), καβούρια και πεταλούδες προσδίδουν ιδιαίτερη οικολογική σημασία στην περιοχή.

Όλο το Φαράγγι της Νέδας είναι μια παραδεισένια τοποθεσία, τα πιο προβεβλημένα όμως σημεία σε αυτό είναι: οι τρεις καταρράκτες που σχηματίζουν τεχνητές πισίνες με γαλάζια νερά και οι οποίες τον Αύγουστο γεμίζουν με κόσμο, το Στόμιο, μια σπηλιά από την οποία περνά το ποτάμι και η διάσχισή της είναι συγκλονιστική εμπειρία, καθώς χρειάζεται να κολυμπήσετε στα σκοτεινά νερά της με νυχτερίδες να πετούν πάνω από το κεφάλι σας, η λευκή εκκλησία της Παναγίτσας σφηνωμένη πάνω σε βράχο και φυσικά τα πανύψηλα βράχια που σε ορισμένα σημεία δημιουργούν ένα πολύ μικρό πέρασμα για το ποτάμι και τους πεζοπόρους.

Για να διασχίσετε ολόκληρο το Φαράγγι της Νέδας θα χρειαστεί να περπατήσετε και μέσα στο ποτάμι, αλλά και σε ορισμένα σημεία να κολυμπήσετε. Η καλύτερη περίοδος για την επίσκεψη στο φαράγγι της Νέδας είναι τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, οπότε και υπάρχουν λιγότερα νερά.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show