Κόμποι


Οι Κόμποι είναι ένα μικρό γραφικό  χωριό με λιγοστούς κατοίκους χτισμένο μέσα στα  «λιόφτα», όπως αποκαλούν τα ελαιόδενδρα οι ντόπιοι, 7 χιλιόμετρα βόρεια από την Κορώνη . Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι παλιά, χτισμένα με χώμα και κεραμίδια, υλικά που έφτιαξαν και έψησαν οι Κομπιαδίτες με τα χέρια τους.

Το όνομα Κόμποι που έχει το χωριό, προέρχεται πιθανότατα από το θρύλο ότι οι κάτοικοι του προετοίμαζαν σχοινιά με κόμπους κι ανεμόσκαλες για την επίθεση του Τουρκοκρατούμενου Κάστρου της Κορώνης .

Οι Κομπιαδίτες ήταν φημισμένοι αγγειοπλάστες, έφτιαχναν τζάρες, πήλινα πιθάρια,  για το λάδι και πιάτα.

Λίγο έξω από τους Κόμπους, ακολουθώντας τον μαγευτικό δρόμο για την παραλία, περνώντας μέσα από ελιές θα βγείτε στην παραλία Περούλια  με την χρυσή αμμουδιά και την πεντακάθαρη θάλασσα. Ένας «μικρός παράδεισος», λένε οι τουρίστες που έρχονται εδώ και πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι.

Η  περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά, χωρίς παραφωνίες. Υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα σπίτια και εστιατόρια που αξίζει να επιλέξετε για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show