Παραλία Ελαία


Η παραλία Ελαία είναι η βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. Βρίσκεται στα σύνορα με την Ηλεία και σε αυτήν εκβάλει ο ποταμός Νέδα , πόλος έλξης πολλών φυσιολατρών που διασχίζουν το φαράγγι της.

Η παραλία Ελαία είναι τεράστια, με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της αφήνουν κάθε χρόνο τα αυγά του οι θαλάσσιες χελώνες με την περιοχή να εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές της Τριφυλίας . Πάνω από την παραλία και σε όλο το μήκος της εκτείνεται ένα υπέροχο πευκοδάσος που προσφέρει άφθονη σκιά  και ενδείκνυται για πεζοπορία ή ακόμα και ποδηλατάδα.

Στην παραλία Ελαία υπάρχει ένα beach bar και κάποιες ντουζιέρες, για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο χωρίο της Ελαίας  που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την παραλία.

Πραγματικά η παραλία Ελαία είναι μια πανέμορφη τοποθεσία που προσελκύει εκατοντάδες λουόμενους  που θέλουν να απολαύσουν με ησυχία το μπάνιο τους ή και να κατασκηνώσουν ελεύθερα κάτω από τις σκιές των πεύκων.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show