Πέτρα


Στο μικρό χωριό Πέτρα βρίσκεται η καρδιά του ποταμού Νέδα, αφού εδώ αναβλύζουν οι πηγές της και τα νερά της μετά από μια πορεία 32 χιλιομέτρων ανάμεσα σε κατάφυτα τοπία και γραφικά χωριά καταλήγουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, στις δυτικές ακτές της Μεσσηνίας. Οι πηγές του ποταμού βρίσκονται δίπλα από το ξωκλήσι της Αγίας Ανάστασης και αναβλύζουν με ορμή από έναν βράχο δίπλα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Από την Πέτρα οι φυσιολάτρες ξεκινούν πεζοπορικές διαδρομές για τη διάσχιση της Νέδας  και σε αυτό το χωριό, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, θα βρείτε ένα καφενεδάκι για να απολαύσετε το τοπίο και να οργανώσετε την πορεία σας.

Η Πέτρα, όπως και όλα τα ορεινά χωριά της Άνω Μεσσηνίας, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό της χρώμα με τα πέτρινα σπίτια και την πλούσια βλάστηση. Στο χωριό έχουν απομείνει ελάχιστοι κάτοικοι, οι οποίοι όμως θα σας καλωσορίσουν και θα σας δώσουν όποια πληροφορία χρειάζεστε για την περιοχή τους.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show