Ρωμανός


Ο οικισμός του Ρωμανού στη Μεσσηνία στον οποίο κατοικούν περίπου 300 άνθρωποι βρίσκεται στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, που βλέπει στο Ιόνιο πέλαγος. Έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα ότι διαθέτει μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής, την παραλία Ρωμανού , αλλά και ότι εκεί έχει χτιστεί η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Μεσογείου, που έχει αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια ο Ρωμανός αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται συνεχώς τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και καταστήματα.

Ο Ρωμανός βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς,  από τις ομορφότερες της Μεσογείου αλλά και στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας , το σημαντικό αυτό οικοσύστημα της περιοχής. Μεταξύ της Βοϊδοκοιλιάς και του Ρωμανού υπάρχει ακόμα μία όμορφη παραλία, αυτή του Πετροχωρίου.

Ο Ρωμανός μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για κοντινές αποδράσεις μέσα στην υπέροχη μεσσηνιακή φύση, τους σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και τις καταπληκτικές παραλίες. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το ανάκτορο του Νέστορα  (10 χλμ), το Παλαιόκαστρο , πάνω από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, την Πύλο (13χλμ), την Κυπαρισσία (40χλμ).  Η πρωτεύουσα Καλαμάτα  απέχει από τον Ρωμανό 60 χιλιόμετρα.


Checkout more destinations:

GO!

Select Chapters
to show on the map
Select Chapters to show on the map info
You can select as many chapters as you want. Everytime you check one from the list below, the relevant pins are shown on the map. You can come back to change your selection whenever you want. You can select a whole chapters, or some of its subchapterss. Next to each selection you can see the amount of pins that will be shown on the map.
Hide
Show